La paella valenciana, roda i volta.

És notícia hui que la paella valenciana ja té Denominació d’Origen. La Conselleria d’Agricultura ha donat el vist-i-plau a una recepta estandarditzada (paella valenciana tradicional con Denominación de Origen Arroz de Valencia) amb només 10 ingredients, que serà publicada en unes setmanes. La iniciativa ha sorgit per l’interés del restaurador de Benissanó Rafael Vidal en fer un estàndar d’una recepta tan tradicional i tan nostrada, com alhora atacada impunement per alguns restauradors poc escrupulosos, que tot siga dit, abunden tant fora de les terres valencianes com dins d’elles.

També és possible que a aquest fet ajude que la Conselleria d’Agricultura potser no tinga molta feina, ja que l’agricultura valenciana comença a ser un cas perdut. Però d’això ja parlarem un altre dia.

Particularment, des d’aquest blog trobem lloable la iniciativa d’aquest restaurador, encara que ja fa temps que considerem com a una bona recepta canònica la del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca, que l’any passat va fer les noces d’or, i és tota una institució en la matèria.Paella valenciana

I ara, una explicació a la fotografia que acompanya esta entrada: és la “paella definitiva” (se’ns posa la pell de gallina!) , i va aparéixer fa un parell de setmanes a una notícia sobre el Congreso Mundial del Arroz y Homenaje a la Paella, que es va perpetrar recentment a la ciutat de València.

Ens discupareu però no ens podem estar de citar com començava aquesta notícia:

“¿Hay algo más valenciano que la paella? Quizás Rita Barberá… Probablemente sólo ella pueda competir en simbolismo. ¿Y hay algo más representativo de la ciudad que la paella o que Rita? Desde hoy sí. La paella Barberá. La Rita-paella. La paella definitiva.”

Per anar acabant: si a València som capaços d’estes coses, per què ens queixem després si un restaurador anglès, danès, o canadenc, presenta al món una “recepta de paella valenciana” amb llonganisses, nou moscada, ou dur, etc.?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s