Cuina del Japó: croquetes de creïlla “Korokke”

La Tia Maria de BenifatoHui us proposem de fer les croquetes de creïlla Korokke, seguint el conegut receptari de la tia Maria de Benifato.

Aquestes croquetes de creïlla són conegudes com a plat típic del Japó. Tot siga dit, que al Japó diuen el contrari, que les van importar fa cent anys d’un país veí. Siga el que siga, i  ara no anem a posar-nos a discutir amb els japonesos, són fàcils de fer i són molt saboroses, com variades poden ser en la seua composició. Les més conegudes segurament són les que porten un farcit de carn picada, que són les que a continuació explicaré com podeu fer-les a casa.

Ingredients per a 6 persones:

  • 3 creïlles grans sense pelar
  • 1 ceba mitjana
  • 200 g de carn picada de porc
  • mantega
  • 1 ou
  • farina
  • pa ratllat
  • pebre negre
  • sal i oli

Començarem fent bullir les creïlles (ben netes!) uns 30 o 40 minuts, fins que estiguen blanetes. Les escorrem i pelem. Les xafem bé quan encara estan calentes, fent un puré.

Per una altra banda piquem la ceba ben fineta i la fem daurar lleugerament a foc suau i sense pressa en una paella o cassola, fins que comence a transparentar. Aleshores afegim la carn picada, assaonem amb les espècies (sense passar-se, per posar-ne més encara estem a temps), mesclem bé i mantenim el foc suau fins que la carn estiga cuita.

Mesclem amb el puré de creïlles i deixem refredar.

Ara donarem forma a les korokke: les podem fer redones com les de la foto (grandetes, quasi com una pilota de tennis), o les podem fer en forma i tamany d’hamburguesa. De la segona manera es fan per menjar en entrepà, o siga que al vostre gust.

Les passem per farina, a continuació per ou batut amb un poquet d’aigua freda i per últim pel pa ratllat.

I per acabar toca fregir les croquetes: com quasi sempre, amb abundant oli i ben calent, fent-les ben daurades. Després de traure-les de la fregidora les posem sobre paper de cuina perquè deixen anar l’excés d’oli.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s